fredag 2 juni 2017

Hej!
Det tema vi har arbetat med under några veckor nu utgår från rubriken  "Demokrati" i vårt måldokument.
Ur Lgr 11:" I fritidshemmet ska eleverna ges möjlighet att utveckla förtrogenhet med demokratiska principer, arbetssätt och processer genom att de får möta dem i vardagliga situationer."

Vår målsättning är visa barnen hur man på ett demokratiskt sätt kan på verka sin situation, hur man tar demokratiska beslut och att man har rätt att säga sin mening.

Vi har nu snart gått igenom hela listan med barnens förslag på aktiviteter. I onsdags blev det pannkakor till mellanmål och i torsdags var vi i Klockaregårdsängen och på Skate-rampen.
Vi har också pratat med barnen om att man ibland får ställa upp och vara med på kompisarnas förslag även om man inte själv har önskat aktiviteten.

                                                                   
Planering v23.

Måndag: Lovdag.

Tisdag: Sveriges nationaldag.

Onsdag: Barnen i åk 2 går till Storklubben. Vi andra leker ute.

Torsdag: Som avslutning på vårt tema och på terminen ska, som flera av barnen har önskat, gå till Burger King, Barnen får välja mellan hamburgare m bröd eller chicken nuggets och en glass. Vi hoppas att det är ok för er att skicka med barnen 20 el 25 kr till detta. Barnen får beställa vad de vill ha på måndag och tisdag. Ta kontakt med oss om ni undrar något.

Fredag: Fredagsmys.

 Vi vill också påminna om att det är viktigt att ni följer med barnen in till fritids på morgonen. Ibland är avdelningen stängd pga av sjukdom o.dyl och ibland har vi information om förändringar i verksamheten. Särskilt viktigt är detta under klämdagar och skollov.  Det är också viktigt att ni säger till" någon" av personalen då ni hämtar barnen.


Annette, Veronika och Rebecca.


S

O
O

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.