fredag 6 oktober 2017

Information!

Hej!

Nu har jag hört att det går löss på skolan igen och det både på låg och mellanstadiet.
Luskamma igenom era barns hår och behandla direkt när ni upptäcker att det finns små djur i håret. Det är inte okej att skicka sina barn till skolan om ni vet att det finns löss i håret.
Det finns medel att köpa både på ICA och apoteket. Följ instruktionerna noga och glöm inte den uppföljande behandlingen.
Långt hår bör vara uppsatt och tänk på att inte byta mössor, snoddar, borstar eller hjälmar.
Vill ni veta mer om löss och hur man ska behandla hänvisar vi till 1177.se.

Med vänliga hälsningar

Madeleine Dahl

Skolsköterska
Ödeshögs kommun
Direktnr: 0144-350 84Till föräldrar och elever.
I skolan kommer vi att under de två kommande veckornalägga extra fokus på att arbeta med eleverna kring trevligt bemötande och språkbruk. Hur man tilltalar och bemöter kamrater och vuxna är viktigt för allas trivsel och trygghet. Vi upplever att det förekommer mycket svordomar, könsord och andra grova uttryck som vi inte kan acceptera.
För att vi ska nå framgång behöver vi arbeta tillsammans med er vårdnadshavare. Vi skulle uppskatta om ni även i hemmet pratar med barnen om vad som är okey att säga till andra – och vad man själv inte ska behöva hör.
Vi kommer att skicka rapport via mail till vårdnadshavare, i de fall ni behöver veta att just ert barn behöver vägledning i vad som menas med ett trevligt språk.
Med önskan om ett gott samarbete mellan hem och skola,
Annika Tollén, rektor Fridtjuv Bergskolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.