Varma kläder och ombyten går åt.
Den här veckan har Melanie jobbat med England och framförallt London som hon själv har besökt.
Veronika och Melanie letade bilder från London och vi fick bland annat se Big Ben, Buckingham palace och nått väldigt typiskt för England fish and chips.
I torsdags smakade vi på scones med marmelad.
En del barn har sytt och satt upp sina alster i hallen. I onsdags firade vi James som fyllt 7 år.
Vill påminna om sportlovslappen som ni alla har fått och den vill vi ha tillbaka senast fredag 1 februari.
När vi ändå påminner om saker så passar vi även på att påminna om att tisdagen den 19 mars har vi våran stängningsdag.
Planering v5
Vi kommer att ha lekstationer.
Eddie kommer att välja ett land att skriva om.
Vi firar Melanie som fyller 9 år.
Scones, grundrecept
- 100 g smör
- 8 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 4 dl mjölk eller filmjölk
Gör så här
- Värm ugnen till 225 grader.
- Skär smör i tunna skivor (gärna med hjälp av osthyvel). Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg, arbetar du degen för mycket bildas det gluten och sconesen blir sega.
- Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Lägg i muffinsplåt med bakplåtspapper. Har du ingen muffinsplåt går det lika bra att baka ut dem på en vanlig plåt.
- Grädda dina scones mitt i ugnen i ca 15 min. Låt sconesen svalna något på galler innan de avnjuts ljumna med smör och ett gott pålägg.
Trevlig helg Annette och Veronika!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.